Ik wil een hond

Je wilt graag een hond, maar je weet niet welk ras of welke energie hond het beste bij jou (en jouw familie) past. Wellicht heb je al andere dieren waarmee jouw toekomstige hond fijn moet samenleven. Een beslissing welke je weloverwogen wilt maken. Gaat het om een herplaatser of een pup? Ik help je graag op weg en begeleid je bij dit bijzondere proces! Vraag naar de mogelijkheden van begeleiding op maat.

Onderwerpen die aan bod komen

  Hoe begint de zoektocht
  Welke hond past bij jou (analyse)
  Begeleiding bij de aanschaf van een pup
  Begeleiding bij de aanschaf van een herplaatser
  Hulp bij het kiezen van alle benodigdheden
  We gaan voor de perfecte match!

Ik heb een pup

In deze tijd zijn er veel mensen die een pup aanschaffen. Om van deze pup een stabiele volwassen hond te maken moet je samen leren. Dit kan bij een hondenschool, maar aan het nemen van privélessen zitten veel voordelen. Bijvoorbeeld de 1 op 1 aandacht en oefeningen welke volledig op jullie zijn afgestemd. Daarbij ervaren jij en je pup meer rust, waardoor jullie sneller samen in balans zijn. Ik help jullie bij uitdagingen die op jullie pad komen.

Onderwerpen die aan bod komen

  Opbouwen van een band van vertrouwen
  Zindelijkheidstraining
  Alleen leren zijn
  Wennen aan alledaagse dingen en situaties (socialisatie)
  Verzorging en voeding
  Samen spelen, samen delen
  De juiste balans tussen (in)spanning en ontspanning

Ik heb een puber

De puppytijd is voorbij. Je denkt dat je hond alles geleerd heeft en goed gehoorzaamt. Misschien heb je een puppycursus gevolgd en is het klaar, maar dan breekt de pubertijd aan. Een fase in het leven van een hond die veel impact heeft. Zowel op de hond als op de baas. Daar komen de spreekwoordelijke bananen in de oren: je hond luistert niet meer, verlegt de grenzen, gaat zich ‘opeens’ anders gedragen. Juist in deze periode is goede begeleiding van je hond essentieel. Hoe je dat doet, leer ik je.

Onderwerpen die aan bod komen

  Begrijpen van het pubergedrag
  Blijven oefenen van goed aangeleerde commando’s
  Soms een stapje terug doen
  Begrenzen versus grenzen verleggen
  Verminderen van stress

Gedrag & Hond

Mijn hond doet niet gewoon! Je hebt een hond en je hebt allerlei ideeën en plannen om samen dingen te ondernemen. Alleen je hond gedraagt zich niet zoals je wilt. Hij trekt, blaft, kan niet alleen zijn, lijkt bang te zijn, noem maar op. Je hebt misschien al van alles geprobeerd, maar het werkt niet. Of misschien heb je nog niets gedaan en zoek je gewoon deskundige hulp. Dan is deze training voor jou de beste optie.

Onderwerpen die aan bod komen

  Kennis over jouw hond en waarom hij zich gedraagt zoals hij doet
  Lichaamstaal herkennen, zowel van jou als van jouw hond
  Hoe leert een hond
  De basisbehoeften van de hond
  Een stappenplan om jouw hond te leren gewenst gedrag te laten zien
  Verminderen van spanning

Kind & Hond

Deze training is speciaal bedoeld voor je kind en je hond, want je wilt toch graag dat het contact tussen hen ook goed is, zij elkaar begrijpen en respectvol met elkaar omgaan? In 6 trainingen leer ik je kind meer over hoe het lichaam van je hond iets vertelt over de gemoedstoestand van je hond in contact met je kind. Spelenderwijs werken aan wederzijds respect. Zeer leuke training voor kinderen vanaf 6 jaar.

Onderwerpen die aan bod komen

  Op een speelse manier samenwerken
  Kijken naar de lichaamstaal van de hond
  Wat kun je thuis aan spelletjes doen
  Wanneer laat je je hond met rust
  In alle rust oplossingsgericht denken
  Spelen en delen

Angst & Hond

Ik weet als geen ander hoe het is om bang te zijn voor een hond! Ik heb ook mogen ervaren dat deze angst omgezet kan worden in iets positiefs. In 12 trainingen volgens de topdog methodiek help ik je van jouw angst voor honden af. We werken volgens een vast format waarin theorie, ‘droog’ oefenen en oefenen met de hond elkaar elke training opvolgen. Superleuk, ontspannen en leerzaam!

Onderwerpen die aan bod komen

  Hoe een hond te benaderen
  Lichaamstaal & energie uitgelegd
  Waarop reageert een hond (angst, geur, energie)
  Samen oefenen
  Verminderen van stress
  Uiteindelijk is het doel om je vrij te voelen

Wat mensen zeggen over de training

Wij hebben half april een pup gekregen. Omdat het corona tijd was, konden we niet naar puppycursus. Via een bekende kwamen we bij Imelda terecht. Wat heel fijn was, is dat ze bij je eigen huis komt en je dus begeleid in de vertrouwde omgeving van je hond. Ze was heel lief met onze hond en heeft ons goed begeleid om onze hond te leren kennen en leren hoe we met haar moeten omgaan.

Richard & Daisy

Nadat ik Imelda bij mijn buurvrouw met Polly had gezien, heb ik contact met haar gezocht. Door kleine veranderingen aan te brengen in ons gedrag naar de honden toe, konden de honden onderling beter met elkaar overweg. Door haar inzichten is de dynamiek bij de drie honden, herder en twee teckels, veel rustiger geworden. Ook gaf Imelda tips hoe we Jack konden begeleiden, zodat hij de fietskar leuk ging vinden. Nu kunnen we samen stukjes fietsen. Dank daarvoor!

Esther & Jack

Jess is onze eerste hond. Na de puppycursus hadden we behoefte aan meer 1 op 1 begeleiding om Jess te begrijpen en om handvaten te krijgen bij de opvoeding. Imelda heeft ons geholpen meer inzicht te krijgen in de wisselwerking tussen Jess en ons en hoe er haar op een positieve manier dingen kunnen aanleren. Imelda heeft verstand van zaken, een echte aanrader!

Doreen & Jess