Ik wil een hond

Je wilt graag een hond, maar je weet niet welk ras of welke energie hond het beste bij jou (en jouw familie) past. Wellicht heb je al andere dieren waarmee jouw toekomstige hond fijn moet samenleven. Een beslissing welke je weloverwogen wilt maken. Gaat het om een herplaatser of een pup? Ik help je graag op weg en begeleid je bij dit bijzondere proces! Vraag naar de mogelijkheden van begeleiding op maat.

Onderwerpen die aan bod komen

  ✔ Hoe begint de zoektocht
  ✔ Welke hond past bij jou (analyse)
  ✔ Begeleiding bij de aanschaf van een pup
  ✔ Begeleiding bij de aanschaf van een herplaatser
  ✔ Hulp bij het kiezen van alle benodigdheden
  ✔ We gaan voor de perfecte match!

Ik heb een pup

In deze tijd zijn er veel mensen die een pup aanschaffen. Om van deze pup een stabiele volwassen hond te maken moet je samen leren. Dit kan bij een hondenschool, maar aan het nemen van privélessen zitten veel voordelen. Bijvoorbeeld de 1 op 1 aandacht en oefeningen welke volledig op jullie zijn afgestemd. Daarbij ervaren jij en je pup meer rust, waardoor jullie sneller samen in balans zijn. Ik help jullie bij uitdagingen die op jullie pad komen.

Onderwerpen die aan bod komen

  ✔ Opbouwen van een band van vertrouwen
  ✔ Zindelijkheidstraining
  ✔ Alleen leren zijn
  ✔ Wennen aan alledaagse dingen en situaties (socialisatie)
  ✔ Verzorging en voeding
  ✔ Samen spelen, samen delen
  ✔ De juiste balans tussen (in)spanning en ontspanning

Ik heb een puber

De puppytijd is voorbij. Je denkt dat je hond alles geleerd heeft en goed gehoorzaamt. Misschien heb je een puppycursus gevolgd en is het klaar, maar dan breekt de pubertijd aan. Een fase in het leven van een hond die veel impact heeft. Zowel op de hond als op de baas. Daar komen de spreekwoordelijke bananen in de oren: je hond luistert niet meer, verlegt de grenzen, gaat zich ‘opeens’ anders gedragen. Juist in deze periode is goede begeleiding van je hond essentieel. Hoe je dat doet, leer ik je.

Onderwerpen die aan bod komen

  ✔ Begrijpen van het pubergedrag
  ✔ Blijven oefenen van goed aangeleerde commando’s
  ✔ Soms een stapje terug doen
  ✔ Begrenzen versus grenzen verleggen
  ✔ Verminderen van stress

Gedrag & Hond

Mijn hond doet niet gewoon! Je hebt een hond en je hebt allerlei ideeën en plannen om samen dingen te ondernemen. Alleen je hond gedraagt zich niet zoals je wilt. Hij trekt, blaft, kan niet alleen zijn, lijkt bang te zijn, noem maar op. Je hebt misschien al van alles geprobeerd, maar het werkt niet. Of misschien heb je nog niets gedaan en zoek je gewoon deskundige hulp. Dan is deze training voor jou de beste optie.

Onderwerpen die aan bod komen

  ✔ Kennis over jouw hond en waarom hij zich gedraagt zoals hij doet
  ✔ Lichaamstaal herkennen, zowel van jou als van jouw hond
  ✔ Hoe leert een hond
  ✔ De basisbehoeften van de hond
  ✔ Een stappenplan om jouw hond te leren gewenst gedrag te laten zien
  ✔ Verminderen van spanning

Kind & Hond

Deze training is speciaal bedoeld voor je kind en je hond, want je wilt toch graag dat het contact tussen hen ook goed is, zij elkaar begrijpen en respectvol met elkaar omgaan? In 6 trainingen leer ik je kind meer over hoe het lichaam van je hond iets vertelt over de gemoedstoestand van je hond in contact met je kind. Spelenderwijs werken aan wederzijds respect. Zeer leuke training voor kinderen vanaf 6 jaar.

Onderwerpen die aan bod komen

  ✔ Op een speelse manier samenwerken
  ✔ Kijken naar de lichaamstaal van de hond
  ✔ Wat kun je thuis aan spelletjes doen
  ✔ Wanneer laat je je hond met rust
  ✔ In alle rust oplossingsgericht denken
  ✔ Spelen en delen

Angst & Hond

Ik weet als geen ander hoe het is om bang te zijn voor een hond! Ik heb ook mogen ervaren dat deze angst omgezet kan worden in iets positiefs. In 12 trainingen volgens de topdog methodiek help ik je van jouw angst voor honden af. We werken volgens een vast format waarin theorie, ‘droog’ oefenen en oefenen met de hond elkaar elke training opvolgen. Superleuk, ontspannen en leerzaam!

Onderwerpen die aan bod komen

  ✔ Hoe een hond te benaderen
  ✔ Lichaamstaal & energie uitgelegd
  ✔ Waarop reageert een hond (angst, geur, energie)
  ✔ Samen oefenen
  ✔ Verminderen van stress
  ✔ Uiteindelijk is het doel om je vrij te voelen
Ik wil graag contact met Imelda

Wat mensen zeggen over de training

Via via ben ik bij Imelda terecht gekomen. Onze hond was aangevallen door een andere hond en daardoor angstig geworden. Imelda heeft echt verstand van zaken! Ze leert je naar je hond te kijken, wat hij aan gedrag laat zien en hoe je daarop kan reageren. Door de tips die ik heb gekregen is Zowie weer wat zelfverzekerder geworden. Hondsgewoon! is een aanrader!

Brechje & Zowie

Wij hebben half april een pup gekregen. Omdat het corona tijd was, konden we niet naar puppycursus. Via een bekende kwamen we bij Imelda terecht. Wat heel fijn was, is dat ze bij je eigen huis komt en je dus begeleid in de vertrouwde omgeving van je hond. Ze was heel lief met onze hond en heeft ons goed begeleid om onze hond te leren kennen en leren hoe we met haar moeten omgaan.

Richard & Daisy

Jojo en ik hebben veel geleerd tijdens de puppy cursus. Doordat Imelda bij ons thuis kwam, konden we in alle rust oefenen en trainen.
De training werd helemaal aangepast aan de behoeftes van mij en Jojo. Ik kan deze cursus iedereen met een puppy aanraden!

Nina & Jojo

Met behulp van de handvaten die we aangereikt hebben gekregen, hebben wij op een hele andere manier naar onze hond leren kijken. Hierdoor is Covey een stuk evenwichtiger geworden en hebben wij meer vertrouwen in haar en onze wandelingen gekregen!

Stijn & Covey

De puppycursus bij Imelda heeft me geholpen om Polly goed te ‘lezen’, te zien wat ze nodig heeft. We hebben geoefend met verzorging, samen spelen en basale commando’s. Het heeft onze band versterkt. Imelda heeft een prettige manier van begeleiden en Polly was dol op haar.

Nicole & Polly

Nadat ik Imelda bij mijn buurvrouw met Polly had gezien, heb ik contact met haar gezocht. Door kleine veranderingen aan te brengen in ons gedrag naar de honden toe, konden de honden onderling beter met elkaar overweg. Door haar inzichten is de dynamiek bij de drie honden, herder en twee teckels, veel rustiger geworden. Ook gaf Imelda tips hoe we Jack konden begeleiden, zodat hij de fietskar leuk ging vinden. Nu kunnen we samen stukjes fietsen. Dank daarvoor!

Esther & Jack

In augustus 2019 kwam Nina vanuit Spanje bij ons, Ze was 5 maanden oud. Ze is per vliegtuig hier gekomen wat voor haar de nodige stress en angst heeft veroorzaakt. Nina raakte snel gewend aan ons, maar vreemde mensen en geluiden buiten vond ze maar eng. Het ging wel steeds beter, maar ze bleef een bepaalde angst houden en ze luisterde helemaal niet, zeker als ze losliep. Uiteindelijk heb ik de hulp van Imelda ingeroepen. Bleek dat er eigenlijk niet echt contact was tussen Nina en mij, waardoor ik ook niet zo interessant was voor haar om naar toe te komen. Voornamelijk als we buiten liepen. We zijn van voor af aan begonnen, alsof ze een pup was. Met veel aandacht en geduld is het ons gelukt dat ze nu wel contact maakt aan de lijn en dat ze zelfs komt als ik roep als ze losloopt. Ze is een veel blijere hond geworden en ik snap nu beter wat er in haar omgaat in bepaalde situaties. Ik weet dat ik moet blijven trainen met Nina, want ze is en blijft een (mooie) podenco.

Marieke & Nina

We zijn via via (dat is meestal de beste reclame) bij Imelda terecht gekomen.
We hebben een pup maar ook een volwassen hond. Het fijne vinden wij dat Imelda aan huis komt en we zo de puppy training specifiek op onze wensen gericht konden krijgen. Meedenkend met onze woonsituatie (buitengebied) en hierin ook aandacht voor onze andere hond. Super!!! Ik kon ook alles aan Imelda vragen want ze heeft overal een duidelijk antwoord op, heel prettig. Ik zou dan ook van harte Imelda aanraden.

Inge & Pip

Jess is onze eerste hond. Na de puppycursus hadden we behoefte aan meer 1 op 1 begeleiding om Jess te begrijpen en om handvaten te krijgen bij de opvoeding. Imelda heeft ons geholpen meer inzicht te krijgen in de wisselwerking tussen Jess en ons en hoe er haar op een positieve manier dingen kunnen aanleren. Imelda heeft verstand van zaken, een echte aanrader!

Doreen & Jess