Opleidingen

Na- bijscholing

Door mijn nieuwsgierigheid en behoefte aan kennis verdiep ik me graag in het gedrag van honden.
Door het volgen van diverse opleidingen en cursussen houd ik mijn kennis en kunde up-to-date.

Honden- en Kattenbesluit (Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld)

In 2008 volgde ik deze opleiding. Ik wilde voldoende kennis opdoen om in de toekomst een eigen hondenopvang te starten, of bijvoorbeeld met goede kennis te fokken met honden. De basis om veel over honden te leren is hier gelegd.

Gecertificeerd Topdog trainer (Mens en Hond Consultancy)

In 2015-2016 volgde ik de opleiding tot Topdog trainer. Na het behalen van het certificaat heb ik een aantal jaren jongeren met gedragsproblemen begeleid. De Topdog methodiek is een geweldige manier om deze jongeren te leren meer zelfvertrouwen te geven, meer zelfverzekerd en weerbaar te worden. Voor meer informatie over de Topdog hier.

Gecertificeerd kynologisch instructeur (Kynotrain)

Ik geef al jaren les bij de kynologenclub Arnhem en omstreken. Sinds 2020 ben ik hiervoor ook gecertificeerd. Nog meer kennis om baas en hond goed te begeleiden in de opvoeding.

Sinds 2020 volg ik de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut. Dit doe ik bij Dogvision. Vanaf april 2022 start ik met mijn stage. Alle theoretische modules heb ik inmiddels met goed resultaat afgerond. De stage is als kers op de taart mijn één na laatste module. Ik verwacht in 2023 de felbegeerde certificering te behalen.

Naast de diverse opleidingen houd ik mijn kennis (en dus mijn nieuwsgierigheid) over honden op orde met diverse workshops, lezingen, cursussen etc.

In 2021 volgde ik diverse leuke webinars georganiseerd door Kenniscentrum Argos. Over de volgende onderwerpen heb ik extra kennis opgedaan: Blafgedrag, Najagen, Hondentaal, Stress, Puberteit en Alleen zijn. Allemaal onderwerpen die ik in mijn dagelijkse begeleiding van eigenaar en hond tegenkom, en waar ik deze opgedane kennis kan toepassen. Ook heb ik mij laten bijscholen op onderwerpen zoals het effect van castratie op het gedrag van de hond (Pascalle Roulaux), en een interessante cursus “Van grenzen stellen tot corrigeren” georganiseerd door Tinley Academie. In deze tijd waarin we onze honden vooral opvoeden vanuit de positieve benadering, is het goed om open te blijven staan voor andere manieren waarop honden kunnen leren en soms begeleid moeten worden.

Om meer te weten te komen over pittige hondenrassen, volgde ik in 2021 de interessante lezing “Stoere jongens Pittige meiden”, georganiseerd door Molosser Training Centrum.

De afgelopen jaren is het aantal honden dat uit het buitenland komt erg toegenomen. Om meer kennis op te doen over deze honden, volgde ik het seminar “Honden uit het buitenland”, ook georganiseerd door Kenniscentrum Argos.