Klanten over Hondsgewoon!

Door concrete inzichten en oefeningen van Imelda kunnen we Saar nu veel meer rust bieden en begeleiden
Door concrete inzichten en oefeningen van Imelda kunnen we Saar nu veel meer rust bieden en begeleiden
Onze Saar zat binnen en buiten heel hoog in haar energie waardoor ze moeilijk rust pakte en op alles en niets reageerde. Door concrete inzichten en oefeningen van Imelda kunnen we Saar nu veel meer rust bieden en begeleiden. Imelda kijkt naar het totaal van hond en gezin en benoemt helder wat er gebeurt en welke invloed het heeft.
Alles gaat nu meer ontspannen en Saar heeft meer aandacht bij ons. Dankzij het traject met Imelda kunnen we nu zelfs met Saar op cursus in een groep, dat was een jaar geleden ondenkbaar!’

Nogmaals bedankt voor jouw hulp!

Hanneke & Saar

Imelda liet mij zien hoe ik gedrag kon veranderen naar (voor mij) wenselijk gedrag.
Imelda liet mij zien hoe ik gedrag kon veranderen naar (voor mij) wenselijk gedrag.
Via een vriendin had ik positieve verhalen gehoord over Imelda. Sinds november 2021 zijn wij de trotse eigenaren van Jip, een Grand Basset Griffon Vendeen. Jip is een vrolijke, lieve maar ook eigenwijze hond.
Ik heb contact gezocht met Imelda omdat ik merkte dat ik minder plezier kreeg van het wandelen met haar. Ik zag steeds meer op tegen het uitlaten omdat ze daar al het gedrag vertoonde wat ik precies niet wilde.
Imelda is eerst bij ons thuis geweest om kennis te maken én om inzichtelijk te krijgen waar wij graag geholpen bij willen worden. Imelda heeft mij bepaalde dingen in laten zien waardoor ik het gedrag van Jip beter kon begrijpen. Ze liet me ook zien hoe ik dat gedrag kon veranderen naar (voor mij) wenselijk gedrag. Het fijne aan Imelda is dat zij op een rustige en vriendelijke met mij communiceert maar ook de benadering naar Jip is vriendelijk en rustig. Ze is ontzettend gemotiveerd om op een speelse manier Jip dingen aan te leren. En… het heeft gewerkt. Jip pakte de dingen snel op, haar adviezen hebben echt geholpen om er voor te zorgen dat ik weer met plezier wandel. Ik kan iedereen Imelda aanraden omdat het een zeer vriendelijke en deskundiger trainster is.

Mochten wij in de toekomst weer ergens tegenaan lopen met Jip dan neem ik zeker weer contact op met Imelda.

Lonneke & Jip

We zijn er nog niet, maar gelukkig blijft Imelda op de zijlijn meekijken.
We zijn er nog niet, maar gelukkig blijft Imelda op de zijlijn meekijken.
Onze Joep is 2 jaar en heel onzeker. Na een rommelige start met Joep, probeer ik samen met Imelda alles eruit te halen om Joep en mijn gezin te helpen. Ik ben heel tevreden over de hulp van Imelda, ze leeft zich in, in onze situatie en kijkt ook naar wat passend en haalbaar is.

We zijn er nog niet, maar gelukkig blijft Imelda op de zijlijn meekijken en helpt ze waar ik nog hulp bij nodig heb.

Sylvia & Joep

Imelda is een betrokken en fijne trainster.
Je krijgt veel achtergrondinformatie over het gedrag van je hond tijdens de oefeningen.

Emma & Roosje

Wij hebben half april een pup gekregen. Omdat het corona tijd was, konden we niet naar puppycursus. Via een bekende kwamen we bij Imelda terecht. Wat heel fijn was, is dat ze bij je eigen huis komt en je dus begeleid in de vertrouwde omgeving van je hond. Ze was heel lief met onze hond en heeft ons goed begeleid om onze hond te leren kennen en leren hoe we met haar moeten omgaan.

Richard & Daisy

Met behulp van de handvaten die we aangereikt hebben gekregen, hebben wij op een hele andere manier naar onze hond leren kijken. Hierdoor is Covey een stuk evenwichtiger geworden en hebben wij meer vertrouwen in haar en onze wandelingen gekregen!

Stijn & Covey

In augustus 2019 kwam Nina vanuit Spanje bij ons, Ze was 5 maanden oud. Ze is per vliegtuig hier gekomen wat voor haar de nodige stress en angst heeft veroorzaakt. Nina raakte snel gewend aan ons, maar vreemde mensen en geluiden buiten vond ze maar eng. Het ging wel steeds beter, maar ze bleef een bepaalde angst houden en ze luisterde helemaal niet, zeker als ze losliep. Uiteindelijk heb ik de hulp van Imelda ingeroepen. Bleek dat er eigenlijk niet echt contact was tussen Nina en mij, waardoor ik ook niet zo interessant was voor haar om naar toe te komen. Voornamelijk als we buiten liepen. We zijn van voor af aan begonnen, alsof ze een pup was. Met veel aandacht en geduld is het ons gelukt dat ze nu wel contact maakt aan de lijn en dat ze zelfs komt als ik roep als ze losloopt. Ze is een veel blijere hond geworden en ik snap nu beter wat er in haar omgaat in bepaalde situaties. Ik weet dat ik moet blijven trainen met Nina, want ze is en blijft een (mooie) podenco.

Marieke & Nina

We kregen onze Kay als puppy in coronatijd. Daardoor konden we alleen een puppycursus doen. Kay ging, toen hij ouder werd, steeds meer blaffen in de auto en in drukke omgevingen. We kregen advies om de hulp van Imelda in te roepen. Imelda leerde ons anders naar Kay te kijken en gaf ons handvatten om het gedrag te veranderen. We zijn nu volop hiermee aan het oefenen en we zien nu na een aantal weken zichtbare veranderingen. Het geeft ons vertrouwen en Kay is een andere hond aan het worden. We zijn super blij hiermee. Hondsgewoon kunnen we iedereen aanraden!

Marjolijn en Henk & Kay

Via via ben ik bij Imelda terecht gekomen. Onze hond was aangevallen door een andere hond en daardoor angstig geworden. Imelda heeft echt verstand van zaken! Ze leert je naar je hond te kijken, wat hij aan gedrag laat zien en hoe je daarop kan reageren. Door de tips die ik heb gekregen is Zowie weer wat zelfverzekerder geworden. Hondsgewoon! is een aanrader!

Brechje & Zowie

De puppycursus bij Imelda heeft me geholpen om Polly goed te ‘lezen’, te zien wat ze nodig heeft. We hebben geoefend met verzorging, samen spelen en basale commando’s. Het heeft onze band versterkt. Imelda heeft een prettige manier van begeleiden en Polly was dol op haar.

Nicole & Polly

Jess is onze eerste hond. Na de puppycursus hadden we behoefte aan meer 1 op 1 begeleiding om Jess te begrijpen en om handvaten te krijgen bij de opvoeding. Imelda heeft ons geholpen meer inzicht te krijgen in de wisselwerking tussen Jess en ons en hoe er haar op een positieve manier dingen kunnen aanleren. Imelda heeft verstand van zaken, een echte aanrader!

Doreen & Jess

Enkele maanden geleden kwamen wij via via terecht bij Imelda van Hondsgewoon!. Enigszins sceptisch omdat ik werkelijk geen idee had van wat ik kon verwachten en stiekem een beetje een ‘honden-fluisteraar’ beeld had. Het tegendeel bleek waar. Na een oriënterend gesprek over onze Jack Russel Jim en een kleine wandeling, werd al snel duidelijk waar het probleem lag. Ik vond het heel verhelderend; we kregen duidelijke tips en handvatten om met Jim aan de slag te kunnen. We hebben er, ondanks dat Jim er nog niet helemaal is, heel veel geleerd. Vooral het leren kennen en herkennen van je hond. Buiten dat om was het ook echt leuk om zo met Jim bezig te zijn en hem ook nieuwe dingen te leren. Dank je wel voor je goede hulp en adviezen, en mochten wij in de toekomst nog eens hulp nodig hebben, dan weten wij je zeker te vinden!!

Claudia & Jim

Via via kwamen we bij Imelda terecht. De eerste kennismaking was voor ons al voldoende om een goede indruk te krijgen van haar kennis en kunde. We gingen een open traject in om met onze hulpvraag aan de slag te gaan. Iedere sessie bespraken we opnieuw hoe het nu gaat, wat er verbetert is en wat nog de aandacht vraagt. Imelda kwam ook met handige tips over de opvoeding en inzicht in het ras. Wat we als prettig hebben ervaren, is dat Imelda alle rust en tijd neemt om samen te werken. Ze observeert de hond, maar ook de baasjes! Dat is echt een voordeel van prive coaching, het geeft ook verdieping en bewustwording van je eigen gedrag (als baasje).
Helaas was de coaching van Imelda niet voldoende om ons verder te helpen. Iedere hond is anders en vraagt mogelijk om een andere manier van werken. Ze heeft ons goed geholpen bij de eerste stap en is altijd heel betrokken geweest bij onze situatie. Samen hebben we naar een nieuw vervolg traject gezocht.

Floor en Cheryl & Frankie

Jojo en ik hebben veel geleerd tijdens de puppy cursus. Doordat Imelda bij ons thuis kwam, konden we in alle rust oefenen en trainen.
De training werd helemaal aangepast aan de behoeftes van mij en Jojo. Ik kan deze cursus iedereen met een puppy aanraden!

Nina & Jojo

Nadat ik Imelda bij mijn buurvrouw met Polly had gezien, heb ik contact met haar gezocht. Door kleine veranderingen aan te brengen in ons gedrag naar de honden toe, konden de honden onderling beter met elkaar overweg. Door haar inzichten is de dynamiek bij de drie honden, herder en twee teckels, veel rustiger geworden. Ook gaf Imelda tips hoe we Jack konden begeleiden, zodat hij de fietskar leuk ging vinden. Nu kunnen we samen stukjes fietsen. Dank daarvoor!

Esther & Jack

We zijn via via (dat is meestal de beste reclame) bij Imelda terecht gekomen.
We hebben een pup maar ook een volwassen hond. Het fijne vinden wij dat Imelda aan huis komt en we zo de puppy training specifiek op onze wensen gericht konden krijgen. Meedenkend met onze woonsituatie (buitengebied) en hierin ook aandacht voor onze andere hond. Super!!! Ik kon ook alles aan Imelda vragen want ze heeft overal een duidelijk antwoord op, heel prettig. Ik zou dan ook van harte Imelda aanraden.

Inge & Pip

Imelda hebben we leren kennen als puppytrainster van onze hond. Ze houdt een goed overzicht binnen de groep en weet iedere hond én ieder baasje de juiste dingen te leren. Imelda komt met praktische tips tijdens én na de training en bovendien mag je altijd (laagdrempelig) contact met haar opnemen voor vragen.
Wij hadden, na de puppytraining, nog extra begeleiding nodig en die kon Imelda ons thuis bieden. In alle rust besprak ze met ons tot in detail hoe het bij ons liep en waar we tegenaan liepen en samen met ons heeft ze een plan van aanpak gemaakt. Imelda is daarbij heel erg betrokken en praktisch. Ze maakt veel gebruik van filmpjes van je hond. Door hier samen naar te kijken en uitleg te krijgen, wordt het gedrag van de hond (voor ons) meer zichtbaar en begrijpelijk.
Wij hebben Imelda als een zeer kundige, rustige, betrokken en bevlogen begeleider ervaren.

Chiel en Mariëlle & Bowie

Imelda geeft een eerlijk en duidelijk advies over hoe om te gaan met je hond.
Ze heeft daarbij oog voor de manier waarop dit het beste bij jou en de hond past en neemt alle tijd om dit rustig te bespreken.
Als je advies nodig hebt bij probleemgedrag van je hond, raad ik Imelda absoluut aan!
Petra & Jack