Wat leuk dat je mijn website bezoekt.

Hondsgewoon! Maar weten we eigenlijk goed genoeg wat gewoon is voor een hond? In de praktijk helaas niet altijd. Terwijl we toch het beste voor hebben met de hond die we kopen en opvoeden. Misschien wel om die reden ben je op mijn website terechtgekomen. Kijk rustig rond en wellicht ben ik wel jouw trainer voor het creëren van een perfecte match tussen jou en je (toekomstige) hond.

Ik ben door de jaren heen een enorme hondenliefhebber geworden. Tot ongeveer mijn 25ste was ik bang voor honden. Je zou kunnen zeggen dat ik en honden geen match waren…. Twee Mechelse herders kwamen op mijn pad, samen met een lieve eigenaar. Die eigenaar en ik zijn tot op de dag van vandaag een perfecte match. Zijn honden leerden mij dat ik niet bang voor hen hoefde te zijn. Door mijn nieuwsgierigheid en behoefte aan kennis ben ik me gaan verdiepen in het gedrag van honden. Ik volgde diverse opleidingen en cursussen. Nu maak ik van mijn passie mijn werk. Hoe leuk is dat! Ik laat je ervaren hoe leuk het is om met je hond bezig te zijn: het gaat bij mij om het samenspel tussen hond en baas.

Zoek je iets maar staat het nog niet op deze website? Neem dan gerust contact met mij op. Dan kijken we samen of ik je kan helpen.

Ik train de mens achter de hond

Imelda is een betrokken en fijne trainster.
Je krijgt veel achtergrondinformatie over het gedrag van je hond tijdens de oefeningen.

Emma & Roosje
Door Imelda’s inzichten is de dynamiek bij de drie honden,
herder en twee teckels, veel rustiger geworden.
Dank daarvoor!
Esther & Jack
Imelda heeft echt verstand van zaken!
Ze leert je naar je hond te kijken, wat hij aan gedrag laat zien en hoe je daarop kan reageren.
Hondsgewoon! is een aanrader!
Brechje & Zowie

De honden

zijn een spiegel van de ziel

Hoe het begon...
Hoe het begon...
De eerste twee honden in mijn leven waren Mechelse herders; Jerry en Exit. Het waren de honden van mijn man, maar zij sloten mij ook in hun hart. Met Exit maakte ik voor het eerst kennis met de cursus gehoorzaamheid bij een hondenschool. Het versterkte onze band. Mijn eerste eigen hond kwam toen ik 33 jaar oud was. Het werd een Australian Shepherd en ik noemde haar Hobby. Zij was ook echt mijn hobby. Ik volgde met haar diverse gehoorzaamheidscursussen en agility op hoog nationaal niveau. Mijn wereld met hondenkennis en ervaring groeide met haar naast mij groter en groter. Hobby is 16 jaar geworden.
Quinty
Quinty
Na het overlijden van onze Exit, kreeg Hobby er een nieuw ‘zusje’ bij genaamd Quinty. Ook nu weer een Australian Shepherd. Met haar volgde ik ook diverse gehoorzaamheidscursussen en behendigheid. Samen met haar heb ik tot vorig jaar jongeren begeleid bij het vergroten van hun weerbaarheid. Door middel van de ‘Topdog methodiek’ trainde ik deze jongeren. Quinty was mijn co-trainer en een spiegel voor deze jongeren. Nu is Quinty met pensioen en geniet zij van haar oude dag.
Tara
Tara
Sinds september 2019 loopt Tara bij ons thuis rond. Ja, weer een Australian Shepherd! Ze heeft een grote mate van zelfstandigheid en een flinke eigen wil. Op dit moment staat haar eigen ontwikkeling nog voorop. Ik hoop haar in de nabije toekomst in te kunnen zetten voor trainingen op het gebied van sociale vaardigheid.

Missie

Honden zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Wist je dat Nederland momenteel 1,9 miljoen honden telt?

Iedere hond heeft recht op een eigenaar die voorziet in zijn/haar behoefte. Trekken aan de lijn, blaffen, uitvallen naar mens & hond, niet bij de baas willen komen, kortom allerlei worstelingen tussen baas en hond die niet nodig zijn. Jij en je hond willen toch samen plezier hebben? Hondsgewoon! staat voor het ervaren van dat plezier!

Visie

Ik geloof dat er op elk potje een dekseltje past. Ook als het om mensen en honden gaat!

De hond die in het leven van een (potentiële) eigenaar komt, komt er met een reden. Jij als eigenaar hebt (ook) iets te leren van je hond. Door het trainen van de mens achter de hond en het spiegelen van jouw eigen gedrag, werken we samen naar een stukje bewustwording. Ik help je door in de eerste plaats te begeleiden bij hoe jij met jouw hond kunt ‘spreken’ door middel van lichaamstaal en energie. Daarna wordt het aanleren van commando’s aan je hond een koud kunstje!